Havana födde 3 st  stora tikvalpar 7 maj som beräknat. Bilder på föräldrar och valpar syns längst ner. Nya bilder på valparna kommer att finnas under fliken valpbilder 2015

 

Ljungviddens Havana-Artic är parad med Artic-Light Hardy Xo

Havana har A-höfter

CLAD-fri

Pra rcd4-fri

 

 

 

 

Om Havana.....

Havana är efter min egen Ljungviddens Shaula och NJCh Vieksa´s Kjaes

Shaula har irländskt, svenskt och mycket bra norskt blod bakom sig. Kjaes har mycket bra norskt och danskt blod bakom sig.

Kjaes är en helt underbar hane som jag hade här vid parningen av Shaula eller Tindra som vi kallar henne. Han går mycket bra i skog men även fjäll. Havana är väldigt lik honom till utseende (mörk och fin) och till sättet (mjuk och väldigt trevlig).

Tindra har alltid varit en storgångare lite smått galen på fjället som ung, men med åren har hon lugnat sig litegrann. Hon kan göra väldigt stora och öppna slag därför ville jag ha in lite mer reviering som Kjaes hade i sitt danska blod.

Havana jagar mycket bra på fjäll och i skog och får med sig marken på ett väldigt bra sätt. Hon är en spontanapportör och har varit så lättdresserad att man nästan kan titta på henne så vet hon vad jag vill. Hon jagar hela dagen och är inte den som ger upp pga av väder vind eller trötthet. Hon är frisk och sund som en jakthund skall vara. Hon håller ordningen i flocken här hemma som en polis och är väldigt go och kelig.

Hennes syster heter Ljungviddens Red-Shadow och ägs av duktiga Juha Immonen i Finland. De två passar varandra riktigt bra och har lyckats på många stora tävlingar i Finland. Hon vann bland annat Irish Trial. En riktig duktig hund som jag fått se in action själv.

 

 

Om Hardy....

Han är efter Skogrypas Freddy och Vinnsåsens Artic Roxy.

Han har A-höfter

Clad-fri

Excellent på utställning 

Hardy är en ung hane som just fyllt 2 år, han har visat sig ha riktigt bra näsa och utvecklas mycket hela tiden jaktmässigt.

Freddy (Hardys far)är efter Midkilöras Nelly och Ljungviddens Indus. Nelly (Hardys mor) har avlat starka och vackra individer, som man kan se tydligt på Freddy. Indus är en riktigt bra jakt- och provhund som bland annat är far till den berömda G-Tjikkom av Miessevarri som bl a blev Årets högfjällshund, Årets Irländska setter och vinnare av Norges Cup i Norge. Helt otroligt! Han har även visat sig avla fram exteriört fina hundar. Roxy har jag sett mycket på träning och hon påminner väldigt mycket om min egen Tindra i sitt råa sök, vilket jag gillar. Roxy har avlat väldigt fina och jaktmässigt duktiga hundar. 

 

 

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Hardy

Havana

Havana

Havana står för ripa

Havana med en apport

Sötaste Havana

Idag är de en vecka gamla och de väger nästan ett kilo.

Havana göder de små flodhästarna fint och är en jätteduktig mamma.

De har ordentligt med hull! Kolla tjockmagarna:)

Havana med sina tre stora tjejer

En dag gammal

Alla tre en dag gamla

 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)